dilluns, 11 de maig del 2009

Detalls

Cada persona és un món. Això ho sabem des de molts anys, a base d'experiència, d'observació o del que ens diuen els altres.

I cada persona considera detalls, simples tonteries o assumptes d'importància màxima algunes de les coses que ens passen diàriament.

Hi ha persones que donem molta importància -potser massa?- a un mail, sms, trucada que ens costesten. Quants cops no hem pensat davant una ràpida resposta que ens aprecien, que pensen en nosaltres, que no tenen més res a fer que contestar-nos -la velocitat també és un plus-. I, quan ens comencem a posar nerviosos? Quan passen més de vint minuts sense tenir noticies... i després de la mitja hora ja ho donem per perdut?

Hi ha d'altres en canvi que no li donen cap mena d'importància a aquests detalls. El complicat és doncs, saber com és cada persona i què pensa o com reacciona davant d'aquests detalls. Detalls o coses cabdals depenent de cada un.

I n'hi ha moltes més de coses que ens passen en les relacions amb els demés: Qui no ha patit una bronca grossa amb una amic al que li havies deixat no se quins llibres i ara per a tu el més important és recuperar-los? Aquells que hem trencat algun cop una relació, sabem com n'és de dolorós recollir les coses personals, però encara ho és més, repartir aquelles coses "dels dos". Perquè ho eren i són dels dos... però quan "els dos" s'acaba, bé n'hem de fer alguna cosa de tot allò, no?

Aquests només són alguns exemples per a alguns sense importància, per d'altres al contrari... coses que ens fan reflexionar sobre com són les persones que ens envolten, que ens fan reaccionar fins i tot diferentment de com reaccionaríem naturalment si no fos perquè sabem com ho viu l'altre.

Què complicats que som tots plegats!